Talen

 • Nederlands
 • English
 • Français
 • Deutsch

La Porcherie

Een eigen plekje voor even, zolang de vakantie duurt. De geur van mint en vers gemaaid gras in je neus terwijl je vanuit je luie stoel van het mooie uitzicht geniet. Je voelt de eerste zonnestralen van een mooie, nieuwe dag op je huid terwijl het gras nog nat is van de ochtenddauw. De geur van vers gebakken brood en heerlijke franse kaas bij het ontbijt. Een plekje waar je zowel in de schaduw als de zon kunt leven. Frankrijk is een prachtplek. Een groot  terras met uitzicht op Centraal Massief, een tweede terras met een grote eettafel én een privé grasveld met zon en schaduw. Bij La Porcherie heb je alle ruimte.

La Porcherie is een herbouwde schuur waar rond het jaar 1900 varkens en geiten werden gehouden. Het huisje is helemaal opnieuw opgebouwd en is van alle gemakken voorzien voor een fijne vakantie. Het huisje is geschikt voor maximaal 4 personen. Heeft u er nog een kleine bij? Neem dan even contact met ons op, dan kijken we wat er mogelijk is.

In La Porcherie vindt u alles wat u nodig heeft voor een weekje (of langer) onbezorgd genieten. U vindt er een grote woonkamer, een open keuken en eetgedeelte, een badkamer, boven open slaapkamer op een grote vide en een aparte (kinder) slaapkamer.
La Porcherie is onderdeel van onze camping maar staat daar ook weer helemaal los van. Zo kun je ook buiten het campingseizoen La Porcherie huren. Je hebt alle privacy maar je kunt, als je daar behoefte aan hebt, ook de gezelligheid van ons terras opzoeken. Daarnaast kun je in het seizoen gebruik maken van alle camping faciliteiten, zoals het zwemmeertje en de rivier, de diverse door ons georganiseerde activiteiten,of een heerlijke pizza eten op het terras. La Porcherie: omgetoverd tot pareltje; niet voor de zwijnen maar speciaal voor u! Kom het ervaren!

La Porcherie, is geschikt voor 4 personen met eventueel een baby.

Tab

Omgeving
Omgeving: 

De Corrèze is een van de meest ongerepte gebieden van Frankrijk en wordt geflankeerd door de Auvergne aan de ene kant en de Dordogne en de Lot aan de andere kant, het landschap is sterk afwisselend en biedt kronkelende beekjes en beroemde rivieren als de Dordogne en de Vézère die zich een weg banen door intens groene valleien en langs bergen omzoomd door uitgestrekte bossen en pittoreske dorpjes met geveltjes vol geraniums en hartelijke bewoners. Natuurlijk is dit gebied ook bekend om zijn roodbruine Limousin koe die je overal ziet, je ziet ze ook grazen op het "dak" van de Corrèze het Plateau de Millevaches, het plateau van de 1000 koeien. Het landschap is sterk heuvelachtig en ongerept zoals in de schitterende vallei van de Dordogne met de prachtige eeuwenoude plaatsjes Argentat en Beaulieu, maar ook met grote rivieren als de Vézère, die bijna volledig het oude vestingstadje Uzerche omringt, of de rivier de Corrèze die door de bekende en trotse steden Tulle en Brive loopt, trots vanwege hun rijke historie, monumentale bouwwerken, hun festivals, gastronomische feesten en markten. Zie ook omgeving.

Activiteiten
Activiteiten: 

Naast het bezoeken van mooie dorpjes of steden die vlakbij Uzerche liggen, zijn er ook actieve dingen te doen voor de liefhebbers.   

 • VVT (mountainbike)
 • Kano/kajak tochten over de Vézère
 • Steile wand klimmen in Uzerche
 • Paardrijden (verschillende tochten en niveaus zijn mogelijk)
 • Ezel rijden (verschillende tochten zijn mogelijk)
 • Wandelingen in de omgeving (verschillende tochten en niveaus zijn mogelijk)
 • Boogschieten in Uzerche
 • Karten (buiten, verschillende tijd eenheden zijn mogelijk)
 • Golfen in Limoges

Zie ook activiteiten