Talen

 • Nederlands
 • English
 • Français
 • Deutsch

La Petite Maison

Een mooi zonovergoten terras, met mooie rozen struiken en de heerlijke geur van mint en vers gebakken brood in je neus. Met de fluitende vogels om je heen en eerste zonnestralen op je huid. Zie het mooie en weidse uitzicht van een glooiend landschap vanuit je luie stoel. Geniet van het franse vakantie leven en daarbij heb je je eigen plekje met alle voordelen van een huisje.

De naam La Petite Maison, ook wel ‘het kleine huisje’, is eigenlijk geen passende naam voor dit prachtige en gezellig ingerichte huisje. La Petite Maison is gemaakt voor 4 tot 6 personen en heeft alle ruimte die je nodig hebt voor een groter gezelschap. Met zijn ruime hal, woonkamer en grote open keuken is het prima vertoeven met een groot gezin of anders samengesteld gezelschap. Er zijn 6 slaapplekken aanwezig, in 3 aparte slaapkamers.  Daarnaast beschikt La Petite Maison ook over de gemakken van thuis; een eigen wasmachine en bbq. Het is heerlijk vertoeven met een goed boek in een luie stoel, onder de parasol of lekker in de zon. La Petite Maison is onderdeel van onze camping maar staat daar ook weer helemaal los van. Zo kun je ook buiten het campingseizoen La Petite Maison huren. Je hebt alle privacy maar je kunt, als je daar behoefte aan hebt, ook de gezelligheid van ons terras opzoeken. Daarnaast kun je in het seizoen gebruik maken van alle camping faciliteiten, zoals het zwemmeertje en de rivier, de diverse door ons georganiseerde activiteiten,of een heerlijke pizza eten op het terras.

La Petite Maison; een kleine naam, maar groot geluk. Kom het zelf ervaren!

La Petite Maison, is geschikt voor 6 personen.

Tab

Omgeving
Omgeving: 

De Corrèze is een van de meest ongerepte gebieden van Frankrijk en wordt geflankeerd door de Auvergne aan de ene kant en de Dordogne en de Lot aan de andere kant, het landschap is sterk afwisselend en biedt kronkelende beekjes en beroemde rivieren als de Dordogne en de Vézère die zich een weg banen door intens groene valleien en langs bergen omzoomd door uitgestrekte bossen en pittoreske dorpjes met geveltjes vol geraniums en hartelijke bewoners. Natuurlijk is dit gebied ook bekend om zijn roodbruine Limousin koe die je overal ziet, je ziet ze ook grazen op het "dak" van de Corrèze het Plateau de Millevaches, het plateau van de 1000 koeien. Het landschap is sterk heuvelachtig en ongerept zoals in de schitterende vallei van de Dordogne met de prachtige eeuwenoude plaatsjes Argentat en Beaulieu, maar ook met grote rivieren als de Vézère, die bijna volledig het oude vestingstadje Uzerche omringt, of de rivier de Corrèze die door de bekende en trotse steden Tulle en Brive loopt, trots vanwege hun rijke historie, monumentale bouwwerken, hun festivals, gastronomische feesten en markten. Zie ook omgeving.

Activiteiten
Activiteiten: 

Naast het bezoeken van mooie dorpjes of steden die vlakbij Uzerche liggen, zijn er ook actieve dingen te doen voor de liefhebbers.   

 • VVT (mountainbike)
 • Kano/kajak tochten over de Vézère
 • Steile wand klimmen in Uzerche
 • Paardrijden (verschillende tochten en niveaus zijn mogelijk)
 • Ezel rijden (verschillende tochten zijn mogelijk)
 • Wandelingen in de omgeving (verschillende tochten en niveaus zijn mogelijk)
 • Boogschieten in Uzerche
 • Karten (buiten, verschillende tijd eenheden zijn mogelijk)
 • Golfen in Limoges

Zie ook activiteiten