Talen

 • Nederlands
 • English
 • Français
 • Deutsch

Nieuws

Corona Updateoverzicht

03
mei

 

28 augustus 2020

UPDATE: wij merken dat er veel vragen en onzekerheden zijn over het coronavirus in Frankrijk. Daarom zetten wij hieronder wat wij op dit moment weten. Gisteren heeft de Franse regering 19 zone's aangemerkt als risicovolle gebieden, wij vallen met onze camping ruim buiten deze gebieden (zie kaart hieronder, onze camping is ligt in het groene rondje). Ook het reisadvies van de Nederlandse overheid om naar ons toe te komen is nog steeds positief (meer info klik hier). De cijfers over het aantal (nieuwe) besmettingen in onze regio zijn al weken stabiel (laag) en hier terug te vinden.

Wij hanteren nog steeds dezelfde maatregelen als aan het begin van het seizoen, dus vaker schoonmaken, terras alleen buiten geopend en afstand houden. Wat ons betreft is vakantie houden op dit moment hier heel goed te doen en dat horen we ook van de campinggasten die er op dit moment zijn. Echter moet ieder natuurlijk voor zichzelf beslissen wat voor hem/haar goed voelt.

18 juli 2020

UPDATE: vanaf 20 juli is het dragen van mondkapjes in de openbare binnen ruimtes verplicht, dus ook bij tankstops onderweg en in supermarkten. Buiten hoef je geen mondkapje te dragen.

13 juli 2020

UPDATE: inmiddels zijn we al aardig gewend aan het afstand houden en de maatregelen. De huttie (kinderspeelhuis) en sauna zijn open en maaltijden/restaurant buiten op terras kan gewoon met voldoende afstand. Het AP Orkest kan helaas geen doorgang vinden ivm de maatregelen. Dat is jammer maar er zijn genoeg alternatieven en leuke activiteiten die wel kunnen.

Voor het hoogseizoen (t/m half augustus) hebben we al veel reserveringen dus mocht je in deze periode willen komen dan is reserveren of van tevoren even bellen aan te raden want vol is echt vol.

24 juni 2020

UPDATE: de sauna mag vanaf 1 juli weer open, wel op inschrijving en met een maximum zodat iedereen op 1m afstand van elkaar kan zitten. Verder nemen we de volgende maatregelen:

 • In de sanitairgebouwen hebben we nieuwe en extra zeepdispensers opgehangen en in de gemeenschappelijke ruimtes hebben we desinfectiegel staan. Als jullie het fijn vinden dit ook zelf bij de tent te hebben dan kan je uiteraard meenemen of hier in de supermarkt kopen.
 • Door de afstandsregel mag er een maximaal aantal personen tegelijk in de sanitairgebouwen bij de wastafels en in de douches.
 • Wij hebben extra buitendouches geïnstalleerd waar je met biologische zeep kan douchen (te koop in ons winkeltje maar je mag het ook zelf meenemen). We hebben daarnaast ook warm weer besteld! :)
 • Maaltijden/Pizza/Friet kunnen gewoon doorgang vinden, gezamenlijk met meerdere gezinnen aan één tafel eten kan even niet, maar ieder aan zijn/haar eigen tafel op het terras kan prima.
 • Borrelen met elkaar kan op 1m afstand aan hetzelfde tafeltje!
 • Onze bakker komt gewoon dagelijks (behalve op maandag) vers gebakken brood bezorgen.
 • De binnenbar is dicht om te zitten, deze ruimte hebben we nodig om doorheen te lopen, goed bij de inschrijflijsten te kunnen en de bibliotheek/spelletjes te bereiken. Ook als het regent kan je dus helaas niet binnen komen schuilen. Het is helaas niet haalbaar om iedereen binnen te laten in de bar op 1 meter afstand.
 • Het is aan te raden om een paar mondkapjes per persoon mee te nemen. In Frankrijk is het dragen ervan in sommige winkels verplicht. Voor de supermarkten in Uzerche geldt dit overigens niet.
 • Onze activiteiten zullen worden aangepast zodat de 1m afstand kan worden gewaarborgd. Sommige activiteiten kunnen we daardoor niet organiseren, maar er zijn al veel leuke alternatieven bedacht:

13 juni 2020

UPDATE: vandaag werd het dan 100% duidelijk, op 15 juni gaan de Franse grenzen open! Heel fijn! Afstand houden is bij ons geen probleem, de maatregelen die wij hebben genomen vindt u in onze nieuwsbrief

10 juni 2020

UPDATE: nog 2 dagen dan gaan we open, hopelijk openen de grenzen op 15 juni maar dit is nog niet 100% zeker/officieel. We weten al wel dat onze sanitairgebouwen gewoon open mogen (wel afstand houden) en de rest van de maatregelen vindt u in onze nieuwsbrief.

28 mei 2020

UPDATE: vandaag werd duidelijk dat Frankrijk probeert de binnengrenzen met de EU te openen per 15 juni wanneer de gezondheidsituatie niet verslechterd. Hoewel dit dus nog niet 100% zeker is hebben wij wel besloten om op 12 juni de camping te openen, Franse gasten mogen dan namelijk al wel komen. Er is daarnaast ook nog geen duidelijkheid over de voorwaarden waarop we open mogen (bijvoorbeeld de sanitairgebouwen) dus we houden jullie op de hoogte en blijven duimen (en positief)!!

24 mei 2020

UPDATE: dit weekend werd er geschreven dat toerisme komende zomer waarschijnlijk mogelijk is, wellicht gaan de grenzen per 15 juni al open! Nog niets is officieel bevestigd maar dit gerucht geeft hoop.

15 mei 2020

UPDATE: er is veel speculatie over het opengaan van grenzen. Vandaag stelde de NOS dat dit zeer onwaarschijnlijk was terwijl eerder deze week berichten tegenovergesteld waren. Dit is allemaal niet officieel of definitief en wanneer er echt nieuws is plaatsen wij dat hier. Tot die tijd moeten we (helaas) afwachten en hopen.

7 mei 2020

UPDATE: de camping blijft dicht tot in ieder geval 1 juni, dat is zojuist besloten door de overheid. Wat er daarna gaat gebeuren is afhankelijk van de ontwikkeling komende weken. De Franse grens blijft hoogstwaarschijnlijk dicht tot 15 juni. Hopelijk komt er de komende weken zicht en meer duidelijkheid over wanneer we jullie weer mogen ontvangen, we houden jullie op de hoogte.

3 mei 2020

Hierbij een update vanuit het (nu nog) regen overgoten Frankrijk. Alles is daarin tegen wel erg groen! Wij zijn met z’n vieren sinds dinsdag 29 april in Frankrijk. Met ons gaat het goed, we zijn allemaal gezond gelukkig. Daarnaast zijn we hard aan het werk, we zijn aan het voorbereiden voor het seizoen zoals we gewend zijn. Ondanks alles hopen wij gewoon open te kunnen gaan in de zomermaanden, al zal het misschien wat later zijn of met wat aanpassingen. We merken dat er veel onduidelijkheid is bij iedereen, dat is natuurlijk de afgelopen weken elke dag geweest. De situatie rond het coronavirus, de maatregelen en de versoepelingen veranderd heel snel en dan is het ook nog per land verschillend; voor ons een uitdaging! Daarom hier een update van de situatie in Frankrijk. Er zijn namelijk veel speculaties en verschillende bronnen die informatie verstrekken die niet altijd klopt.

Wat duidelijk is is dat er op 11 mei versoepelingen komen in Frankrijk die nu al bekend zijn. Per 11 mei gaan de basisscholen, peuterspeelzalen, winkels en markten weer open. Over horeca en toerisme is nog niets bekend, daar komt in de loop van mei hopelijk meer zekerheid over, wanneer dit precies is, weten we niet.

Waar onduidelijkheid over is, is de noodtoestand. Deze wordt waarschijnlijk verlengt tot 24 juli, dit betekend echter niet dat de grenzen dicht blijven maar dat de regering snel maatregelen kan treffen. De noodtoestand heeft dus geen directe gevolgen voor het kamperen bij ons, alleen voor het aannemen van wetten in de regering.

Al met al; onzekerheid! Belangrijk is, is dat wij ons best gaan doen jullie gewoon te kunnen ontvangen in de zomermaanden, en hopelijk allemaal in goede gezondheid. We zullen jullie via de website regelmatig op de hoogte brengen wanneer er nieuwe maatregelen zijn, dan plaatsen we weer een bericht op de site.

,