Talen

  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

Nieuws

Corona Updateoverzicht

03
mei

 

28 mei 2020

UPDATE: vandaag werd duidelijk dat Frankrijk probeert de binnengrenzen met de EU te openen per 15 juni wanneer de gezondheidsituatie niet verslechterd. Hoewel dit dus nog niet 100% zeker is hebben wij wel besloten om op 12 juni de camping te openen, Franse gasten mogen dan namelijk al wel komen. Er is daarnaast ook nog geen duidelijkheid over de voorwaarden waarop we open mogen (bijvoorbeeld de sanitairgebouwen) dus we houden jullie op de hoogte en blijven duimen (en positief)!!

24 mei 2020

UPDATE: dit weekend werd er geschreven dat toerisme komende zomer waarschijnlijk mogelijk is, wellicht gaan de grenzen per 15 juni al open! Nog niets is officieel bevestigd maar dit gerucht geeft hoop.

15 mei 2020

UPDATE: er is veel speculatie over het opengaan van grenzen. Vandaag stelde de NOS dat dit zeer onwaarschijnlijk was terwijl eerder deze week berichten tegenovergesteld waren. Dit is allemaal niet officieel of definitief en wanneer er echt nieuws is plaatsen wij dat hier. Tot die tijd moeten we (helaas) afwachten en hopen.

7 mei 2020

UPDATE: de camping blijft dicht tot in ieder geval 1 juni, dat is zojuist besloten door de overheid. Wat er daarna gaat gebeuren is afhankelijk van de ontwikkeling komende weken. De Franse grens blijft hoogstwaarschijnlijk dicht tot 15 juni. Hopelijk komt er de komende weken zicht en meer duidelijkheid over wanneer we jullie weer mogen ontvangen, we houden jullie op de hoogte.

3 mei 2020

Hierbij een update vanuit het (nu nog) regen overgoten Frankrijk. Alles is daarin tegen wel erg groen! Wij zijn met z’n vieren sinds dinsdag 29 april in Frankrijk. Met ons gaat het goed, we zijn allemaal gezond gelukkig. Daarnaast zijn we hard aan het werk, we zijn aan het voorbereiden voor het seizoen zoals we gewend zijn. Ondanks alles hopen wij gewoon open te kunnen gaan in de zomermaanden, al zal het misschien wat later zijn of met wat aanpassingen. We merken dat er veel onduidelijkheid is bij iedereen, dat is natuurlijk de afgelopen weken elke dag geweest. De situatie rond het coronavirus, de maatregelen en de versoepelingen veranderd heel snel en dan is het ook nog per land verschillend; voor ons een uitdaging! Daarom hier een update van de situatie in Frankrijk. Er zijn namelijk veel speculaties en verschillende bronnen die informatie verstrekken die niet altijd klopt.

Wat duidelijk is is dat er op 11 mei versoepelingen komen in Frankrijk die nu al bekend zijn. Per 11 mei gaan de basisscholen, peuterspeelzalen, winkels en markten weer open. Over horeca en toerisme is nog niets bekend, daar komt in de loop van mei hopelijk meer zekerheid over, wanneer dit precies is, weten we niet.

Waar onduidelijkheid over is, is de noodtoestand. Deze wordt waarschijnlijk verlengt tot 24 juli, dit betekend echter niet dat de grenzen dicht blijven maar dat de regering snel maatregelen kan treffen. De noodtoestand heeft dus geen directe gevolgen voor het kamperen bij ons, alleen voor het aannemen van wetten in de regering.

Al met al; onzekerheid! Belangrijk is, is dat wij ons best gaan doen jullie gewoon te kunnen ontvangen in de zomermaanden, en hopelijk allemaal in goede gezondheid. We zullen jullie via de website regelmatig op de hoogte brengen wanneer er nieuwe maatregelen zijn, dan plaatsen we weer een bericht op de site.

,