Talen

 • Nederlands
 • English
 • Français
 • Deutsch

Nieuws

Voorjaar 2019overzicht

02
jun

Een nieuwsbericht vol met nieuwigheden en een vooruitblik voor al dat komen gaat dit seizoen.

Op het moment van schrijven van dit bericht is het 2 juni 2019 en is camping Aimée Porcher alweer 2 weken open. Behalve ‘gewone’ gasten hebben we ook een week lang de Blote Billen Bridge groep in de kost gehad. Een mogelijkheid die iedere club heeft, die gezellig samen een paar dagen vakantie wil vieren, of die in alle rust zijn/haar hobby wil uitoefenen. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Klussen en nieuwe dingen
Behalve de normale werkzaamheden die we ieder jaar hebben voordat de camping gereed is, hadden we dit jaar twee extra projecten die nog heel wat inspanningen hebben gevraagd om ‘af’ te komen voor het nieuwe seizoen:

 • Er is een tweede safaritent opgebouwd en ingericht. Hij heet ‘La Corrèze’. Wij vinden hem op een mooi plekje staan en ook deze tent is helemaal ingericht. Zonder dat overigens het echte kampeergevoel wordt aangetast!
 • De WC's bij het sanitair beneden zijn vervangen voor prachtige nieuwe hang wc's en voorzien van nieuwe betegeling.
 • We hebben een nieuwe maaier gekocht: TORO! Speciaal om het gras op de plekken nog beter te kunnen maaien.
 • Na 24 jaar, een leuning gerealiseerd langs het pad vanaf het boventerrein naar het sanitair in de grote schuur. Iets waarvan we ons nu afvragen waarom we dat eigenlijk niet veel eerder gedaan hebben..
 • Aan het zwemvlot is nu een heus (RVS) zwemtrapje gekomen, zodat ook de wat ouderen onder ons op het vlot kunnen komen en daar van zon en water kunnen genieten.
 • Ook hebben we een aantal zaken rond het terras veranderd met het oog op het milieu; houten plankjes, papieren rietjes, gerecycelde placemats en eco-menukaartjes. We zullen verder nadenken over nog andere milieuvriendelijke aanpassingen.
 • Milou en Tim zijn spelletjes-mensen, dus ze hebben het aantal spelletjes in de bar flink uitgebreid. Je zou bijna zeggen: laat nu het slechte weer maar komen…. (geintje!)

Sauna
De veelbesproken sauna is ….klaar! We hebben hem, samen met de gasten, ingewijd op 25 mei j.l. Er is heel veel overleg, tekenwerk, aanpassen en weer aanpassen, vergunning aanvragen, onderhandelen over de vergunning (want hij staat op het nieuwe terrein waarop een agrarische bestemming zit), offertes aanvragen, afspraken maken over werkzaamheden, werklui op de huid zitten om nu écht aan het werk te gaan, ons oriënteren op saunakachels en aanverwante spullen, inkopen doen, wéér de vaklui op hun vestje spuwen dat de tijd dringt en nu de laatste details, zoals een deurklink die gloeiend heet wordt, omdat de timmerman dacht dat een metalen exemplaar wel zou kunnen….

Activiteiten aankomende zomer
Het jaarlijkse Eyburiefeest zal dit jaar plaatsvinden op zondag 4 augustus. Daarnaast kunnen jullie deelnemen aan een tal van bijzondere activiteiten op Aimée:

 • Mindful walk, of mindful run, onder begeleiding van Marleen Zijlstra. Het is een manier van bewegen, waarbij inspanning en ontspanning, lichaamsbewustzijn en ademhaling de centrale thema’s zijn. Lekker samen bewust actief zijn! Datum: half juli - half augustus
 • Met jullie hulp wordt er weer een AP-orkest samengesteld, waarvan de deelnemers heerlijk samen musiceren onder de bezielende begeleiding van Bart Tuinman. Neem vooral je muziekinstrument mee als het je leuk lijkt om samen met anderen muziek te maken. Datum: in de week van 5 - 11 augustus.
 • In september komt Cor op Aimée staan en hij kan je goed masseren! Lekker om een keertje wat extra hulp bij het ontspannen te krijgen, of gewoon om eens te genieten.
 • Dit jaar verzorgen Monique en Ralph van der Geest een fotografie workshop van een paar dagdelen, met concrete foto-opdrachten en samen bekijken van de resultaten. Neem dus vooral je fototoestel mee en laat je inspireren! Datum: eind augustus

De laatste keer...
Wim van de Broek en Coby den Boef zijn sinds 11 mei hier bij ons. Ze kwamen speciaal eerder om ons te helpen, omdat we voor de uitvaart van de moeder van Mieke plotseling naar Nederland moesten. Dit jaar zijn ze voor de tiende keer op Aimée en dat is helaas ook het laatste jaar. Ze gaan vanaf komende herfst andere dingen doen. Dus als je ze nog wil spreken…….

Nieuwe aanwinst familie Aimée
Sinds drie weken hebben we twee nieuwe huisgenoten; twee dames-kittens en zussen! Ze heten Sipje en Sopje. We willen jullie vragen om ze niet op te pakken en vooral niets te eten te geven! Kijken mag natuurlijk wel, dat doen wij ook de hele dag!

, ,