Talen

  • Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch

Yoga

In 2024 organiseren we 1 geweldige yogaweek! Deze heeft voldoende deelnemers en gaat definitief door.

  • 13 - 20 juli Yoga en Ontdekking

Voor meer informatie klik hier

 

Yoga in Frankrijk, mooi uitkijkend over het nieuwe veld, met de blauwe lucht of sterrenhemel om het af te maken: wie wil dat nou niet?

 

Wie ben ik?
Ik ben Milou en ik geef de yoga lessen op Aimée. In 2019 heb ik mijn 200 uur opleiding afgerond in Bali en sindsdien is lesgeven mijn passie. Daarnaast heb ik verdiepingsopleidingen gedaan in Yin en Yoga Nidra. In de zomerperiode dat Aimée geopend is (ook in het voor en naseizoen) biedt ik weekelijks diverse yoga lessen aan. Dit kan de ene keer een vinyasa yoga les zijn en de andere keer een heerlijke ontspannende yin les. Ik bied diverse yoga stijlen aan zodat jij kan kiezen welke het beste bij je past. 
Ik hoop dat mijn yoga lessen je rust, energie, ruimte in je hoofd en lijf, kracht en vooral ook plezier brengen.

 

Waarom yoga?
In deze moderne tijd zitten we bijna de hele dag in ons hoofd. We analyseren, bedenken, plannen, piekeren en vergelijken de hele dag. Yoga en meditatie kan je helpen uit je hoofd en in je lijf te komen. Dit is een fijne afwisseling en maakt dat je kan stil staan bij hoe je je nu echt voelt. Door het inzetten van traditionele yoga-filosofie, moderne anatomie-kennis en bewezen manieren om je beter te voelen, leer ik je om op een milde en vriendelijke manier om te gaan met je eigen yoga practice. Dat is namelijk een belangrijk speerpunt in yoga: met mildheid dingen tegemoet treden. Deze kennis helpt je op de mat, maar ook in het dagelijks leven naast de mat. Door het beoefenen van pranayama (adem oefeningen) en asana (yoga houdingen) kan je loskomen van je gedachten. We zijn niet ons hoofd. 

 

Mijn focus is ruimte te creëren waar je mag zijn wie je bent, zonder oordeel. Waar je emoties mogen zijn, zonder oordeel. Ervaar hoe het is om dingen los te laten en jezelf over te geven aan diepe ontspannenheid. In mijn lessen staat ook de buik ademhaling centraal. Door je adem in te houden zet je alles op slot en het tegenovergestelde zoeken we in yoga. De energie en warmte moet stromen en dus ook de adem. Als het lastig wordt zal ik juist benadrukken vooral te blijven ademen, dit helpt je te ankeren in het hier en nu.

 

Benieuwd geworden? Kom het zelf ervaren in Frankrijk!

 

Meer informatie? Kijk dan ook op de website van Milou: www.vanjehoofdnaarjehart.com